Sitter idag jobbar med en Linux server som heter Unvention UCS. Den är uppe i version 4.2 och använder debian som linux grunden.

När man installera så ser första bilden ut så här:

Enkel och centraliserad administration av domäner med UCS.

Individuellt konfigurerbar onlineportal för administratörer och användare.

Varje användare har snabb och enkel tillgång till alla tillgängliga resurser, inklusive webbtjänster inom en UCS-miljö, via onlineportalen.

Som administratör kan du även konfigurera denna sida för sig. Det innebär att du inte bara kan anpassa webbportalens design till din smak utan också definiera vilka webbtjänster som visas för användarna. Detta är särskilt viktigt och fördelaktigt i större heterogena miljöer.

UCS administreras via Univention Management Console (UMC). Det här grafiska webbgränssnittet utgör administrationen för hela IT-infrastrukturen och alla servrar i domänen. Alla funktioner i UCS, såsom identitets- och infrastrukturhantering, administration av virtualiserade servrar, systeminställningar för servrar, klienter och stationära datorer och installation av tredjepartslösningar sker via UMC.

Univention App Center and Univention Apps

Univention App Center är plattformen för installation och administration av företagsapplikationer i en UCS-domän. Efter installationen är alla appar förkonfigurerade klara för användning och integrerad i befintlig IT-infrastruktur. Det centraliserade UCS-hanteringssystemet gör det manuellt underhållet av användarinformation och rättigheter i apparna onödigt. Uppdateringsmekanismer säkerställer att alla program som körs är helt uppdaterade. Dessutom är alla applikationer också färdiga förpackade som färdiga Univention-appar för alla populära virtuella miljöer.

Har plockat lite texterna från Univention hemsida 

här lite fler bilder från det system kör här:

Av admin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *